Bland destillat, mat och annat lokalproducerat

Här om veckan besökte jag ett s.k. mikrobryggeri beläget på västgötaslätten. För mig var det första gången som jag besökte ett. Mikrobryggeriet  finns på Gategården, strax utanför Kvänum. Det var intressant och avstressande, att få tillbringa några timmar där och få uppleva den lantliga miljön, tillsammans med god mat och lokalt tillverkade drycker.  Här kan man verkligen tala om lokalproducerat, eftersom samtliga råvaror som användes för dryckestillverkningen kom från trakten.  Jag blir lika fascinerad varje gång man hör talas om dessa entusiaster för egenproducerade, destillerade drycker, tillika maltdrycker. Vad jag har förundrat mig över är hur de lyckas få snurr på verksamheten. Jag menar trots allt, det är ju inte gratis att hålla på och de flesta har ju inte all tid i världen för att ägna sig åt en hobby. Efter en mycket intressant runvandring och guidning är jag jag helt på det klara med att det här stället har definitivt snurr på sin verksamhet.   Jag får höra att de har ett flertal restauranger i västsverige och några i stockholmstrakten som sina kunder.  Man kunde köpa dryckerna på tre Systembolag i närheten, samt att dryckerna fanns tillgängliga via beställningssortimentet.

Nedan några bilder från besöket:
mikrobränneri

mikrobryggeri

Share