Vet du vad det finns i ditt kosttillskott?

Om du är en aktiv person, du kanske idrottar eller motionerar regelbundet så är sannolikheten stor att du kommit i kontakt med någon form av kosttillskott.  Om du nu äter kosttillskott, har du någongång funderat på vad det innehåller,  som du stoppar i dig, eller? I den här bloggposten går jag igenom en del saker som jag har fått upp ögonen för när det gäller kosttillskott och jag tänkte jag skulle dela med mig av mina erfarenheter.

Du kan se det så här: de utav oss som har bil vet att drivmedlet är oerhört viktigt för att bilen skall rulla. Utan drivmedel kan vi inte köra bilen. För en bilägare är det viktigt att veta vilket drivmedel en bil ska ha. Jag menar om bilen går på bensin eller disel är av största vikt att vi känner till. När vi står där vid tankstationen, är det viktigt att vi väljer rätt drivmedel.

Vad tror du händer om vi häller bensin i en bil som skall ha disel eller tvärtom? Bilen kommer i bästa fall att rulla några hundratals meter och motorn kommer sedan att totalhaverera. Då är det bara att ringa på bärgaren, transportera bilen till verkstaden och få en dyr räkning på en lagad, havererad motor som plåster på såren.

kosttillskott friskvård hälsa

Tyvärr är många av oss mindre noga när det gäller vad vi tillför våra kroppar.  Vi fyller på med näringsprodukter där vi egentligen inte har så stor aning om vad det är för ämnen vi får i oss.  Om du tar ett kosttillskott, har du koll på vad kosttillskottet innehåller t.ex?  Några har det, med de flesta är av oss har inte en aning. Förmodligen innehåller kosttillskottet syntetiska ämnen, sötningsmedlet aspartan o.s.v Listan kan göras lång.

Våra kroppar är ju som bilen, den måste få rätt bränsle för att fungera optimalt. Annars är risken stor att den fungerar sämre och i värsta  fall kanske den lägger av helt.

Share