Dags för årets ölmässa igen.

I lördags (28 Mars) var det så dags för årets ölmässa igen. I år var det sjätte upplagan totalt och tredje ölmässan som besökare för min del. I år var den något senare än vanligt och en annan lokal än brukligt, Linköping Konsert & Kongress. Vi var några polare som besökte första passet, mellan kl.12-17. Personligen tycker jag att det inte är någon nackdel att mässan flyttade till Konsert & Kongress. För min del får den gärna fortsätta att finnas där. Lokalerna är ju anpassade för mässor och trots att det var fullt på bägge passen, så upplever man aldrig att det var direkt trångt.

Som vanligt var det många utställare, cirka ett 30-tal. Antalet ölsorter har jag ingen aning om, men det måste varit många hundratals som erbjöds. Som alltid så provar man bra sorter och mindre bra sorter, allt enligt personligt tycke och smak förstås. Varje gång blir man förvånad över alla dessa mikrobryggerier som finns. Den ständiga frågan man ställer sig är hur det går runt för flertalet av dem, men det är väl som med många intressen, att man fortsätter med något man tycker är roligt. För egen del är jag bara tacksam att det är så många som håller på med detta och också att det är så många ölsorter som smakar bra dessutom. Mina favoriter det här året kom från Jädraås Bryggeri i Gästrikland och Eskilstuna Bryggeri och deras Oak Aged Belgian Black IPA. Riktigt goda!

Slutligen är det bara att hoppas att denna tillställning fortsätter och jag ser med tillförsikt framemot nästa års upplaga.

Share