Kräftfiske

Den första arbetsveckan är gjord. Det känns bra och man har överlevt. Så nu rullar veckorna på framtill Jul…nej, inte riktigt! Innan Jul är det traditionsenligt kräftfiske. Förr så var premiären för kräftfiske alltid första onsdagen i augusti. (Jag vet, därom tvista de lärde!) Sedan några är tillbaka, är det som bekant kräftfiske året runt. Nu till helgen är det äntligen dags! Sommaren verkar ha återvänt och det har annonserats fint och varmt väder. Bara man slipper regnet, så är jag nöjd för min del.

Vi har hållt kvar vid de gamla traditionerna och inväntat den traditionella premiären i augusti. Resultaten har blivit goda genom åren. Återstår att se hur det kommer att bli i år. Eftersom det varit en relativt kall sommar i Sverige, så sägs det att kräftfiskesäsongen kommer att bli något försenad. Anledningen sägs vara att kräftorna byter skal under sommaren och om det är kallt i vattnet så blir kräftornas skalbyte något försenat. Nåväl, återstår att se hur resultatet kommer att bli.

Om du själv håller på att fiska kräftor, så vet du att det är mycket snack om vad för bete som fungerar, och vad som inte fungerar. Jag kan lova, att vi har nog testat på det mesta vad gäller kräftbete och vår erfarenhet är att det mesta faktiskt fungerar som bete!

Det blir kanske svårt att blogga om resultaten i helgen, men om du följer mig t.ex på Instagram, så ska jag försöka lägga ut någon bild från kräftfisket.

Inför alla säsongsstarter måste man som bekant alltid ha några experter som ska uttala sig. Jag är inte sämre. Jag fick en pratstund med en riktig kräftfiske-expert. Om du startar YouTube-klippet nedan, får du de bästa tipsen. Håll till godo! (OBS! Om du ska fiska själv, var försiktig när du är på sjön och använd alltid flytväst!)

Share