Måste man anlita en webbyrå för att få en snygg, fungerande blogg?

Jag har ofta fått frågan från er som besöker min blogg att den ser bra ut och den har en trevlig design etc. Många undrar om jag har anlitat någon webbyrå.

Först måste jag tacka er som gillar bloggens utseende och design! Det är kul att ni gillar den.  Och nu ska jag svara på frågan, om jag anlitat någon webbyrå för att få till designen.
Svaret på frågan är NEJ! Jag har inte anlitat någon webbyrå och jag skall ge min syn på saken:

Med över 20 år i branschen som applikationsutvecklare inom olika system har jag försökt följa en princip, som oftast fungerat för mig:

  • om möjligt, försök att inte uppfinna hjulet!

Vad gäller ett system som Word Press som har funnits länge och med en ocean att tillgå av s.k. plug-ins, som löser olika uppgifter, så vore det väl konstigt om inte något av allt detta skulle fungera på din blogg. Jag försöker välja teman och plug-ins som är robusta och som uppdateras ofta. Om jag tycker att vissa av dem är bra, så brukar jag faktiskt skicka en slant till de som utvecklat! Det är ett sätt att visa min uppskattning.  Jag har erfarit att denna princip faktiskt fungerar! Att välja en webbyrå som designar en blogg eller hemsida är inte fel,  men det i de flesta fall är ganska onödigt, eftersom det finns så mycket som redan är gjort. Problemet är snarare att kunna välja rätt. Till den här bloggen har jag valt ett tema som heter F2 och bloggsystemet är förstås Word Press.

Share