Årets mörkaste dag, vänder det nu?

Jag har överlevt årets mörkaste dag och om du läser detta har du också gjort det. På förmiddagen idag kl.11.45, svensk tid, inträffade årets mörkaste dag; det var vid den tiden på året då solen och ljuset var längst bort från oss, Midvintersolståndet är ett annat uttryck och dessutom är det bara tre dagar kvar till Julafton. Den så kallade julkänslan känns just nu långt borta. Varför? Ja, jag funderar just på det. Det är vädret. Julkänslan infinner sig när det är kallt och snö, så är känslan. Nu är något som skaver och just nu känns tillvaron bara oerhört förvirrande; på sociala medier är det tomtar, hälsningar om God Jul osv. samtidigt ser man fruktansvärda bilder från massaker, förödelse och krig . Ja, det är en jobbig tid! Jag är så pass gammal så att jag dessutom upplevde det Kalla Kriget, på -70, 80-talet, med ett ständigt överhängande kärnvapenhotet över tillvaron, ett hot från endera supermakten om ömsesidig förstörelse och förgörande av varandra. Nåväl…en sak bestämde jag mig för tidigt i livet och det var att aldrig bli en bitter, sur människa. Min ledstjärna blev: Gör så gott du kan, försök vara glad, ha kul och var en schysst medmänniska. Vår tid på planeten går så vansinnigt fort, jag lovar dig. Med dessa ord vill jag bara önska dig en riktigt God Jul. Och du…Förbanna inte mörkret utan tänd ett ljus. Vi går mot ljusare tider och låt ljuset brinna för dig och dina käraste.

Share