7 enkla träningsövningar du kan göra på jobbet

Upplever du att saknar tid för att få en regelbundenhet när det gäller att hålla sig i form?  Känner du att det är svårt att fokusera på träning på grund av familjen eller livet i största allmänhet? I denna bloggpost får du tips på 7 enkla träningsövningar du kan göra på jobbet,  utan att känna att du måste gå till gymmet. Hemligheten ligger i att du utför detta varje dag.

Höj och sänkbart skrivbord

Tips 1. Om du har ett kontorsjobb, skaffa dig ett höj och sänkbart skrivbord.  När så är möjligt, står du upp och jobbar så mycket du kan. Detta påverkar kroppen och hållningen, framför allt ryggen och magen.  Ett annat, mer avancerat tips är att du införskaffar en stor träningsboll, typ Pilatesboll. Istället för skrivbordsstol, sitter du på en träningsboll.  Att sitta på träningsbollen kräver balans och du måste stabilisera och hålla emot för att sitta upprätt. Detta kommer på sikt att stärka och tona dina magmuskler utan att du ens lägger märke till detta!

Motståndsband

Tips 2.  Motståndsband är bra för träning av bland annat ben och armar. Du kan koppla banden till benen på ditt skrivbord eller stol och göra armböjning eller träna dina ben emedans du sitter vid ditt skrivbord. Om du talar i telefon, byt händer när du gör reps.

Promenera

Tips 3. Promenera under raster, försök att gå så mycket som möjligt. Har du ingen möjlighet att gå ut, gå inne på kontoret. Alltid finns det väl någon korridor du kan använda? Om du har vikter runt fotleden får du extra träning.

Ta trapporna

Tips 4. Låt bli hissen och ta trapporna. Även om du är på 14: e våningen, gå upp till hälften och ta sedan hissen resten av vägen.  Gå i trapport gör att hjärtat börjar pumpa  och du frigör endorfiner. Det ger en bra start på dagen som både kropp och hjärna kommer att tacka dig för.

Parkering av bilen

Tips 5.  Du kanske inte tror att din parkeringsplats har något att göra med din konditionsnivå, men om parkerar längre bort kan du faktiskt få ett mindre konditionspass. Se till att du har extra tid så att du inte är för sent ute. Parkera bilen så lång från jobbet du kan. 

Gå av en hållplats tidigare

Tips 6. Om du arbetar i en större stad, och åker kollektivt, kan du gå av en busshållplats eller tunnelbanestation tidigare.  På så sätt får du gratis motion.

Stretcha

Tips 7. Sitter du vid ett skrivbord under 8-9 timmar per dag kan det leda till muskelstelhet, problem med rygg och nackvärk, stela leder m.m.  Sträck på dig 5 minuter varje timme. Dessa 5 minuter kommer att göra underverk.

 

Att hitta tid att träna och hålla sig frisk kan vara en utmaning för många. Genom att genomföra några enkla träningsövningar under din arbetsdag kommer du att märka skillnad i din hälsa. Hemligheten ligger i att göra detta varje dag.

Du kanske har bra tips som du vill dela med dig av och som jag inte tagit upp här? Välkommen att höra av dig!