Lär dig om det orimliga att tappa flera kilo i veckan

Har du funderat på gå ner några kilo i vikt? De flesta av oss har någon gång tänkt tanken, eller kanske till och med försökt att gå ner i vikt. Vi vill att det ska ske fort, att det ska ske nu. Ett bra trick att, faktiskt kunna gå ner i vikt, är att komma till insikt med en sak: insikten är att inse det orimliga i att tappa flera kilo i veckan. Egentligen är det en ganska enkel logik i att förstå det orimliga, som jag hoppas kommer att framgå av den här bloggposten.

Beräkna kalorierna

Här kommer nu tricket. Trumvirvel tack! 1 kilogram(kg) är som bekant 1000 gram(gr) och då är 1 kg kroppsfett lika med 1000 gr kroppsfett. 1 gram kroppsfett motsvarar i energiförbrukning 9 kalorier. Omräknat leder detta oss till att: 1 kg kroppsfett, är lika med 9000 kalorier.

Ha ett bra förhållningssätt till mat

Ha ett bra förhållningssätt till mat

 

 

 

 

 

 

 

Om vi då, enligt någon godtycklig dietmetod skulle få för oss att gå ner 3 kg på en vecka, skulle detta innebära att vi skulle behöva göra oss av med 27000 kalorier (3×9000=27000). Inget är omöjligt men att göra sig av med så mycket kalorier på sju dagar framstår nästan som orimligt. En vuxen människa förbrukar i genomsnitt mellan 2000 till 3000 kalorier per dygn. Antalet kalorier man förbrukar, varierar självklart mellan olika individer. Kvinnor ligger något lägre i kaloriförbrukning än vad män gör. En annan sak att notera är att när vi minskar i kroppsvikt så är det i första hand vatten och proteiner som vi förlorar.