Finns ditt kosttillskott på dopingfria listan?

Bara det faktumet att ett kosttillskott överhuvudtaget nämns i samband med doping är egentligen märkligt. Idrottsmän som tävlar och motionärer tillhör den kategorin som är noga med vad de stoppar i sig. De är noga med vad de äter och vad de tillför kroppen i form av kosttillskott. I den här bloggposten ger jag dig några tips och idéer om vad du ska tänka på nästa gång du handlar kosttillskott.

Vi har hört talas om att idrottsmän, i samband med stora mästerskap t.o.m. blivit avstängda på grund av de har haft otillåtna substanser i kroppen. De otillåtna substanserna är oftast i form av att de tagit otillåtna substanser som finns i läkemedel, visst är det så, men det förekommer också att idrottsmännen blir avstängda för att detfinns otillåtna substanser i de kosttillskott de använder.

piller som kosttillskott

Jag har inga fakta, men det är väl inte orimligt att anta det i många fall är toppen på ett isberg vi ser och att det finns otillåtna substanser i många kosttillskott på marknaden. I mina öron låter det märkligt att en hälsokostaffär i många fall inte har någon större aning eller kunskap om vad det är för produkter de säljer.

Om du t.ex. är en idrottsman så känner du till att du i princip när som helst kan bli uppmanad att lämna ett dopingprov. Vägrar du, riskerar du avstängning från din idrott och du får inte tävla.

Colognelistan

Om du äter kosttillskott, har du koll på vad du stoppar i dig? På senare tid har det kommit upp bra tjänster som kan hjälpa idrottsmän och motionärer att ha koll på vilka produkter som är säkra att använda. Colognelistan är ett sådant exempel. Det är en förteckning över godkända kosttillskott och substanser. Samtliga produkter som finns på listan har genomgått tester och anses säkra att använda. De innehåller inte heller otillåtna substanser. Dopingfria listan finns tillgänglig på Internet. Ett bra tips är att du söker upp de produkter du använder för att kontrollera och om de är säkra eller inte.
Förhoppningsvis har du fått några bra tips på hur du skall förhålla dig till kosttillskott.

Här kan du hitta den s.k. dopingfria listan över godkända kosttillskott. Listan finns adressen: www.colognelist.com (öppnas i nytt fönster)

Share