Har ditt kosttillskott du äter klarat testerna?

Hur vet man att de kosttillskott man äter klarat testerna och har hög kvalitét? Har du någon gång ställt dig den frågan? Jag kan säga att jag inte gjort det tidigare utan, oftast har jag lyssnat på vad andra har sagt och nöjt mig med detta. I denna bloggpost får du ett annat tips på vad som är värt att titta efter när man väljer kosttillskott.

Om jag investerar i kosttillskott, vill jag investera i ett kosttillskott med hög kvalitét. Jag vill veta att det jag stoppar i mig är så bra för min kropp som det bara är möjligt. Ett sätt en tillverkare kan göra, är att utsätta produkten för ett oberoende test i ett laboratorium.  Om någon annan kommer fram till samma sak som du redan visste, gör det ju inte saken sämre, eller hur? Det är viktigt att komma ihåg att detta test inte är ett krav på en tillverkare av kosttillskott, men en seriös tillverkare vill ju visa för kunderna att produkterna klarade testet och visa på kvalitet.

Vitamininstitutet

I Schweiz finns ett s.k Vitamininstitut. Nämnda Institut finns i Lausanne och har funnits där sedan 1931. Adressen är Chemin des Bove-resses nummer 155, om du skulle ha vägarna förbi och vilja besöka stället.

Dessutom har Vitamininstitutet  ackrediterats. Detta gjordes  2006 av det schweiziska Accreditation Service (SAS) som testlaboratorium i enlighet med standarden ISO / IEC 17025 (STS 462). Nedan ser du hur Vitamininstitutets  symbol ser ut:

SwissInstitutets logo

Du har nu fått ännu ett tips på vad du ska titta efter, om du ska använda ett bra kosttillskott . Nästa gång du handlar dina kosttillskott, kan du ju fråga om det är testat enligt Vitaministitutets regelverk. Om det är det, kan du vara säker på att det är en bra produkt med hög kvalitét som du får.

Källa

Om du klickar nedan så kommer du till Vitamininstitutets hemsida Klicka här för att komma till hemsidan (öppnas i nytt fönster)

 

Share