Mellan hägg och syrén

Den svenska försommaren, “mellan hägg och syrén”, ja, kärt barn har många namn. Vad man än väljer att kalla saker, så är tiden maj-juni på något sätt en magisk tid. Det händer mycket i naturen, när vi går från vinter-vår till sommar. Just den där brytpunkten är magisk. Varje år har jag sagt till sig själv, att man skulle vara ledig just den här tiden, för att det är så fint.

I år inföll ledigheter och helgdagar på ett bra sätt för oss som har möjlighet att trixa till en längre sammanhängande ledighet. Under Pingsthelgen fick jag uppleva häftiga naturupplevelser. Blir vädret dessutom något så när hyfsat får man inte klaga. Hade förmånen att tillbringa delar av ledigheten och uppleva naturen mellan “hägg och syrén”.

Fick bl.a se följande: en havsörn som hämtat mat till sina ungar. Maten bestod av något krälande djur, skulle gissa på något snok/ormliknande. Det var en mäktig upplevelse att se den stora fågeln! Tyvärr fick jag ingen bra bild på just den händelsen. Sedan var det häftigt att få se en livslevande Ekoxe. Det var första gången för min del. Lyckades fånga den på bild.

Lucanus cervus

Ekoxe (Lucanus cervus) 

 

mikael åberg,

Naturens dramatik.

 

hägg och syrén

Mellan hägg och syrén

Referens

Vad uttrycket “Mellan Hägg och Syrén” kommer ifrån.

 

Share