Några semesterminnen från “Costa Del Sol”, 2017

Då var semestern slut för denna gång. Det är nu  drygt två veckor sedan jag var i Spanien. Jag tar mig samman och skriver ner några rader från vistelsen, innan de försvinner från minnet.  Resmålet sommaren 2017 var byn Nerja, beläget på den spanska solkusten Costa Del Sol, cirka 50 km från Malaga, regionen Andalusien.

Transport

Vi flög till Malaga, med Norwegian. Flygresan tog cirka 4 timmar från Arlanda och var direktflyg. Väl framme åkte, vi en förbetälld taxi till Nerja. Taxin till Nerja kostade cirka 70 euro. Taxiresan tog cirka 45 minuter.

Boendet

Vi hyrde privat, via Blocket.se. Jag är ingen person som hänger på Blocket, men efter letande, hittade vi ett i våra ögon, perfekt boende. Boendet hade alla fasciliteter man kan tänkas behöva; exempelvis två badrum, tvättmaskin, diskmaskin, utomhusgrill, kyl, frys, WiFi osv. Boendet var mycket bra och beläget cirka 10 minuters promendad från stranden, Burriana.

Att hyra semesterboende via Blocket var med andra ord helt OK. Jag har fått lära mig, att om man hyr boende privat, t.ex via Blocket.se, ska det finnas ett licensnummer på varje spansk boendeannons. Hyr man i Andalusien, den spanska regionen som Nerja tillhör, är detta i enligt med deras lagstiftning. (Hur det är i de andra spanska regionerna vet jag inte).

Mitt intryck är att det är många som hyr ut sitt boende, så utbudet upplevs som omfattande. Prismässigt får man räkna med att det är dyrare under högsäsong (oftast juni-juli-augusti). Det är svårt att säga någon om prisnivån, eftersom det mycket beror på vad man vill ha tillgång till, hur många som skall bo, pool, osv. Mellan tummen och pekfingret får man räkna med att betala någonstans mellan 700 – 1400 Euro/vecka under högsäsong.

Burriana Playa

Jag är ingen pool-människa så det blev till att bada i havet. Den mest kända stranden i Nerja är Burriana. På Burriana finns det uthyrare av solsängar och parasoll. Det finns också tillgång till allmän strand. Skall du hyra solsängar på Burriana betalade vi 3,25 euro/person. Då ingick två solsängar samt parasoll. Eftersom det är mycket folk på stranden under högsäsong, rekommenderas att du försöker boka, även för nästa dag, om du tänkt dig en dag på stranden. Vår solsängsuthyrare accepterade max två dygns uppbokning. Bokar du för nästa dag måste du betala i förskott, men å andra sidan får du din biljett/kvitto för nästkommande dag. Vi hade inga problem med detta i alla fall, utan det fungerade. Vår uthyrare hade öppet mellan kl.11-19 varje dag.

Tar du bilen till stranden får du räkna med att det är svårt att hitta parkering, i alla fall om du kommer efter kl.12. Det finns ett parkeringshus i anslutning till Burriana och parkering för 5-6 timmar kostar cirka 10 euro. Det finns lokalbussar till stranden och taxi.

På Burriana finns det många bra och prisvärda restauranger. Vår favoritresturang blev Playa & Sol.

Äta ute

Vi åt den mesta maten hemmavid, i lägenheten vi hyrde. Jag upplevde att livsmedel var billigt och det fanns flera s.k. Supermarkets, av olika storlek. Skall man handla mat till bra priser rekommenderas en livsmedelskedja som heter Mercadona. Det fanns även andra livsmedelskedjor i Nerja som Lidl, men där var vi aldrig.

Vi åt ute en gång under två veckor och käkade ute, och då var det på restaurang Pepe Rico Restaurant. Vällagat och gott.Rekommenderas! 

Sammanfattningsvis

Nerja upplevde jag som ett lugnt ställe och en mycket trevlig semestervistelse på alla sätt. Det är ett ställe jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till. Nedan en kortare video jag redigerat ihop från några klipp jag hade i telefonen:

Klicka på länken för att spela video Nerja, 2017

 

 

Share